loading

ЧИСТА АТМОСФЕРА, НИСКИ РАЗХОДИ.

Типични за гениалното представяне на Opel Vivaro са даунсайзинг двигателите 1.6 CDTI1 Turbo и BiTurbo с повишена мощност и намален разход на гориво. Благодарение на тях, моделът предлага водещи в класа икономичност и емисии на CO2.

По-висока мощност, по-нисък разход

Opel Vivaro предлага гама от модерни Turbo и BiTurbo дизелови двигатели. От едва 1.6 литра работен обем те успяват да извлекат максимална мощност от 66 кВт (90 к.с.) до 103 кВт (140 к.с.) с изключителни показатели на въртящия момент, ниска консумация и емисии.

Новият Opel Vivaro – BiTurbo технология

BiTurbo технология

Високотехнологичните BiTurbo двигатели на Opel Vivaro cъчетават предимствата на малкия турбокомпресор (бърза реакция за висока мощност и въртящ момент на ниски обороти) със силните страни на големия турбокомпресор (високи показатели на мощността и въртящия момент) при високи обороти. Двойният междинен охладител гарантира екологично чист и ефективен горивен процес. Крайният резултат е постоянно висок въртящ момент още от ниските обороти, впечатляваща мощност при високи обороти и отличен разход на гориво.

Vivaro ecoFLEX

Емблемата ecoFLEX говори много за вашето отношение към опазването на околната среда и ефективността на работата на вашата компания. Изклюително икономичният 1.6 CDTI ecoFLEX с 66 кВт (90 к.с.) в съчетание със серийната система Start/Stop свежда разхода на гориво до нула в момента, в който Opel Vivaro спре, намалявайки излишния разход на гориво и въздействието ви върху околната среда. Моделът предлага и с множество други енергоспестяващи технологични мерки като рекуперация при спиране, филтър за твърди частици без необходимост от периодична поддръжка и модерни системи за впръскване на гориво и променлива геометрия на турбокомпресора. Независимо от вида на експлоатацията на лекотоварния автомобил, обърнете внимание на ecoFLEX като на ефективен и екологично чист акцент върху вашия бизнес.

Допълнително намаление на разходите

Освен с допълнително предлаганата система Start/Stop, новият модел намалява енергийните загуби с прилагане на водна помпа, която се включва само при необходимост и маслена помпа с променлив работен обем, която доставя само необходимото количество масло.

Интелигентната система за рекуперация на излишната енергия при спиране пести гориво и намалява емисиите, като включва зареждането на акумулатора само в моментите, в които е налице излишък на енергия.

Ангренажната верига без необходимост от периодична поддръжка и филтърът за улавяне на твърдите частици в отработилите газове намаляват сервизните разходи и престоите, спомагайки за постигане на дълги сервизни интервали до 2 години/40 000 км.

Режим ecoDrive

Режимът ecoDrive може да бъде включен и изключен по всяко време. Функцията се активира с натискане на бутон и може да се изключи с подаване на пълна газ (kick-down) или ръчно със същия бутон.

В режим ecoDrive:

  • мощността и въртящият момент на двигателя се намаляват,
  • реакциите на педала на газта се променят,
  • енергопотреблението на климатичната инсталация и отопението се снижава.

Режимът ecoDrive дава информация на водача за точната предавка, която трябва да избере, за да спести гориво чрез светлинен сигнал за най-подходящите обороти за смяна на предавките. Ако моделът е оборудван с навигационна система, тя също дава данни за икономично шофиране и съвети за водача на основата на информация, подадена от системата.

1: Vivaro затворен фургон: Разход на гориво в л/100 км: градски цикъл 8.7–6.6, извънградски цикъл 6.7–5.5, средно 7.4–5.9; CO2 емисии на CO2 в г/км: cредно 195–155.

Vivaro Crew Van: Разход на гориво в л/100 км: градски цикъл 7.9–6.6, извънградски цикъл 6.0–5.5, средно 6.6–5.9; CO2 емисии на CO2 в г/км: cредно 174–155.

Разход на гориво в л/100 км: градски цикъл xx, извънградски цикъл xx, средно xx; емисии на CO2 в г/км: cредно xx.

В съответствие с нормата R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимите им варианти).

На изображението може да е показано допълнително оборудване.

НАЧАЛО